Мова
Мова
Язык
English
cartuser
12 Квітня 2018

Секрети ідеальної фотокниги

@gramofonua

Тільки найкорисніші поради!

У цій статті ми з тобою обговоримо важливі аспекти створення фотокниги своїми руками. Дозволь нам дати тобі кілька корисних порад, щоб твоя фотокнига тебе не розчарувала!

1. Якість фотографій

Важливо зіставляти розмір і роздільну здатність вихідного зображення і надрукованого. Якщо знімки не дуже великі і детальні, то краще підійде неформальний і легкий формат інстабук. Якщо ж це професійні знімки, то не варто економити на форматі фотоальбому і якості паперу при виборі параметрів друку.

2. Кольорокоррекція

Коли ти прикидаєш, як буде виглядати твоя фотокнига онлайн, враховуй настройки кольору твого монітора. Кольори на екрані і кольори в готової фотокнизі можуть незначно відрізнятися!

magnets

3. Більше - не означає краще

Постарайся вибрати з вдалих фоточок найвдаліші. Якщо тобі важко визначитися самостійно - виклади їх в соцмережу і нехай переможуть ті, що наберуть найбільше лайків! Велика спокуса надрукувати весь сет, отриманий від професійного фотографа, але ми радимо тобі утриматися і не заливати в альбом всі 100 схожих фотографій, що відрізняються тільки невеликими змінами ракурсу голови і положення тіла. Вибери! Це важко, але вибери найкращі! ;)

4. Сценарій

Порядок розміщення фотографій в альбомі - це своєрідна драматургія! Якісь кадри доповнюють і підсилюють один одного, якісь заслуговують на особливу увагу на окремому розвороті. Продумай гарненько весь альбом цілком, як послідовну і логічну історію. Для більшої впевненості і просто для натхнення можеш спочатку почитати готові сценарії, які пропонують професійні фотографи.

magnets

5. Не поспішай

Після роботи над альбомом, коли вже остаточно вибереш оформлення і порядок фотографій, після всіх примірок і коригувань, відклади свій віртуальний альбом в віртуальну сторону на деякий час. І потім свіжим "незамиленим" поглядом переглянь його уважно, перед тим як відправляти в друк. Чи не обрізало зображеним на фото ноги або голови при розміщенні? Чи не перекривають рамки і візерунки що-небуть важливе? Чи немає граматичних помилок в підписах до фото? Звичайно ж, наші менеджери перевіряють книги перед друком, але перероблення маетк книги можуть відняти дорогоцінний час, який особливо важливо, якщо тобі потрібно замовити фотокнигу в подарунок.

6. Не лінуйся

Почитай парочку гайдів з макетування, поради по чергуванню великих і загальних планів, подивися посібники для навчання на ютубі, почитай відгуки тих, хто вже друкував фотокниги в Україні. Якщо ж у тебе немає часу на це, або ти хочеш і будеш лінуватися, то вибирай готові шаблони для фотокниг. Ми вже все подивилися, врахували і зробили як треба!

7. Скромність прикрашає фотокнигу

Не варто "надягати все найкраще відразу" і не варто черезмерно перевантажувати свою фотокнигу візерунками і рамочками. Оформлення має підкреслювати фотографії, а не перетягувати увагу на себе.

Як бачиш, все дуже-дуже просто. Не забувай про ці поради, і твоя книга стане ідеальною! Ні! Навіть кращою за будь-яку найідеальнішу!