Мова
Мова
Язык
English
cartuser
01 Травня 2018

Секрети лавсторі-фотосесії

@gramofonua

Готуємося до фотосесії з коханою людиною

Отже, ви вирішили зняти лавсторі. І звичайно ж, ти хочеш, щоб ваша історія кохання вийшла зворушливою, цікавою і красивою! Такою, щоб з неї можна було зробити круту фотокнигу. Не переживай, все буде саме так! Взявши на озброєння кілька наших порад, ви зможете уникнути найпоширеніших помилок, які роблять закохані.

Виберіть хорошого фотографа

Під словом "хороший" в даному випадку ми маємо на увазі не тільки його художній професіоналізм, вміння встановити правильну експозицію і порадити, де роздрукувати фото (найкраще - у нас ;) ). Не менш важливо в даному питанні і вміння працювати з клієнтами. Напевно вам знайома ситуація, коли фотограф на весіллі, наприклад, починає поводитися, немов він Тарантіно або Джеймс Кемерон на знімальному майданчику. І замість того щоб розслабитися і насолоджуватися урочистим моментом, молодята і гості змушені підкоряться крикам «Всі вишикувалися в ряд!» І «А ну швидше цілуємося! Так-так... Дуже добре! ». Тож не наймайте такого фотографа! Кращий фотограф - це той, який сам знаходить цікаві моменти і про якого ви забуваєте в процесі зйомок.

Не женіться за сюжетом

Так заведено, що у лавсторі повинен бути сюжет, тому всі намагаються придумати його, слідувати йому і зображати якусь історію. В результаті у більшості це не виходить :) І в цьому немає нічого дивного, адже фотографи, як правило, не мають режисерської освіти, а закохана пара - це зовсім не актори. На наш погляд, головне в лавсторі - це LOVE, а не story. Набагато краще, якщо в кадрі буде щира теплота почуттів і живі емоції. Якщо при цьому з'являться якісь цікаві ідеї - чудово! Але якщо їх немає, то не варто висмоктувати їх з пальця. Просто розслабтеся, любіть один одного і насолоджуйтеся кращими моментами вашого життя! Якісний фотодрук лише підкреслить і посилить ваші щирі емоції.

Вибирайте правильне місце і час

Для зйомок краще вибрати вихідний день, щоб всі учасники фотосесії гарненько виспалися і у всіх був час привести себе в порядок. Але в той же час не варто надто зволікати: нічна фотосесія - це цікаво і оригінально, але лише денне світло зможе підкреслити блиск ваших очей і чарівність нарядів;) Зйомку краще проводити на відкритій місцевості. Це може бути парк, ваша улюблена набережна або мальовнича долина за містом.

Приділіть увагу підбору одягу

Правильний вибір одягу може дуже оживити фотосет. Постарайтеся підібрати його так, щоб чоловічий і жіночий образи перегукувалися між собою і взаємно доповнювали і підсилювали один одного. Ще краще, якщо вони при цьому будуть гармоніювати з оточенням.

Не економте на друку фотографій та фотокниг

Від якості фотодруку багато в чому залежить і кінцевий враження, яке лавсторі справить на ваших друзів і близьких. Перш ніж замовляти друк фото онлайн, замовте кілька пробних знімків в різних варіантах. Так ви зможете на власні очі переконатися в їхній якості, порівняти між собою і вибрати потрібний тип паперу.