Мова
Мова
Язык
English
cartuser
03 Травня 2018

Дитяча фотосессія

@gramofonua

Як зберегти нерви

Якщо ти є щасливим "власником" новенької симпатичного дитини, то тобі напевне захочеться цим фактом похвалитися. Для цього дитину потрібно багато сфотографувати і зробити це потрібно правильно! Тем більше, що особливо вдалі фотки можна потім додати до "фотокниги" і всім хвалитися.

Дитяче фото трохи відрізняється від дорослого, так що твої навички фотографування себе з витягнутої руки доведеться оновити і доповнити навичками швидкого реагування на вдалий кадр. Ми допоможемо тобі засвоїти перші, найпростіші правила дитячої фотосесії.
 
Почнемо з самого початку. З фотосесії немовляти. Зараз на ринку фотопослуг багато профі, які спеціалізуються на таких фотосесіях. Твого малюка вдягнуть у зворушливі крихітні костюмчики і покладуть в гарненькі декорації. Тобі потрібно тільки правильно обрати час для походу до фотографа, щоб дитина була нагодована, напоєна і в чистому памперсі. Ніщо не повинно турбувати і відволікати тебе і малюка. Вам обом має бути комфортно і приємно. І тільки ти знаєш, який час для цього підходить ідеально.
 
Якщо ти не знаєш, які костюмчики і декорації вибрати - уяви якою буде твоя дитяча фотокнига. Подивися готові шаблони для дитячих фотокниг на нашому сайті. Наприклад "Моя принцеса" або "Для хлопчика". Можливо, це саме те, що тобі потрібно!
 
Старша дитина не стане спокійно чекати, поки ви з фотографом вирішите, що вже досить прекрасних кадрів. Цілком ймовірно, що дитині стане нудно і вона почне вередувати. На такий випадок у тебе повинен бути пыдготований план розваг і відволікання. Улюблена іграшка або, ще краще, нова іграшка, може кардинально змінити ситуацію. Няня чи бабуся в якості аніматора теж можуть допомогти, але тут важливо не перестаратися і не оглушити маленьку фотомодель невпинним потоком веселощів. Наше завдання - розслабити і зайняти.
 
Як би нам не було приємно чути слова захоплення про наших дітей, треба пам'ятати, що фотокнига для дітей в першу чергу робиться для них. На пам'ять. Коли вони стануть дорослими їм буде приємно згадати не тільки якими вони були красивими, але і що вони робили, що любили, як спали і їли, з ким дружили і грали. Тобто повсякденне життя. А значить, покладатися тільки на професійних фотографів не варто. Ось кілька порад, як красиво сфотографувати свою дитину.
 
Фотографуй з рівня очей дитини. Якщо дитина повзає - повзай і ти! З такого ракурсу навіть фотки на телефон будуть виглядати виразно і професійно.
 
Використовуй спалах якомога рідше. Спалах краде об'єм і робить кругленьке личко малюка плоским млинчиком.
 
Не зловживай постановочними кадрами. Будь більше документалістом, ніж режисером! Якщо ж тобі хочеться реалізувати свій творчий потенціал, то придумай свій унікальний дизайн для дитячої фотокниги. Уяви, як приємно буде твоїй дорослій дитині гортати придуманий тобою для нєї альбом!