Мова
Мова
Язык
English
cartuser
02 Квітня 2018

Як зберігати фотокниги?

@gramofonua

Кілька корисних порад

Чи знаєш ти, що перша фотокнига, відома людству, була опублікована аж в 1843 році! Цю фотокнигу своїми руками склала британська вчена, ботанік і ілюстратор Анна Аткінс, відома також історії як одна з перших жінок-фотографів. У книзі зібрані зображення предмета вивчення Анни - водорості, і в силу специфіки технології ціанотіпного відбитка, все фото виконані виключно в біло-синьої палітрі.

Книга вийшла накладом усього 12 примірників, і один з них до цих пір зберігається в Національному музеї ЗМІ в Бредфорді. А знаєш, чому він ще й досі там зберігається? Та тому що його правильно зберігали! :)

magnets

Звичайно, друк фотокниг з тих пір зробив крок далеко вперед і зберігати їх стало куди простіше. Однак якщо ти хочеш, щоб яскраві моменти твого життя зберігалися яскравими якомога довше, пара простих порад тобі не завадить.

Уникаємо місць з підвищеною вологістю

Як і звичайна книга, фотокнига боїться вологи. Але якщо звичайна книга після висихання залишається цілком собі читабельною, то сторінки фотокниги можуть просто склеїтися між собою або піти хвилями. Так що ми дуже рекомендуємо тобі не залишати надовго фотокниги на балконі або відкритій веранді в дощовий день. Якщо говорити мовою гідрометеорологів, відносна вологість повітря не повинна перевищувати 60%.

magnets

Уникаємо високої та низької температури

Ідеальні температурні умови для зберігання фотознімків знаходяться в діапазоні від +15 до +19 ° C. Звичайно, якщо ти мерзнеш при температурі +19 ° C, зовсім не обов'язково тримати її на такому рівні заради милих твоєму серцю фото. Однак допускати надто вже високих та низьких температур теж не варто.

Уникаємо різких температурних перепадів

Не варто допускати різких перепадів температур. Ти запитаєш, звідки ж вони можуть узятися? Припустимо, ти вирішила замовити фотокнигу в подарунок собі коханій на Новий рік. А живеш ти дуже далеко і книга їде до тебе три доби по морозу -15 ° C. А потім вона потрапляє в добре прогріте приміщення з температурою +25 ° C. Перепад в 40 ° C - це такий собі дуже навіть відчутний перепад, і він може спровокувати викривлення книжкового блоку, а в окремих випадках навіть викривлення картонної основи фотокниги. Не допускай цього!

Дай книзі полежати в прохолодному місці якийсь час, і через 3-4 години можеш спокійно відкривати її і дивитися.

Уникаємо впливу прямих сонячних променів

На відміну від фотокниги онлайн, справжня фотокнига боїться прямих сонячних променів. Фотографії можуть попросту вигоріти і втратити свій колір, тому не варто забувати її на сонці, тим більше у відкритому вигляді.

magnets

Як бачиш, нічого складного! Дотримуйся цих простих порад, і твоя фотокнига буде довгі роки радувати чудовими знімками. Що? У тебе ще немає власної фотокниги? Тоді скоріше вибирай шаблони для фотокниг на нашому сайті, додавай до них улюблені знімки і надійно зберігай їх. Зберігай довго-довго, адже тепер ти знаєш, як! ;)