Мова
Мова
Язык
English
cartuser
22 Грудня 2016

Як зробити якісні фото на телефон

@gramofonua

Як зробити якісні фото на телефон

Напевно у кожного з нас вдома є дорогий, великий, але громіздкий та не зовсім зручний фотоапарат. Він то у нас є, а все одно більшість фотографій робиться на звичайний телефон, який завжди під рукою. Тож не дивно, що телефони та їх камери стають кращими з кожним днем. Вони вже досягли досить високого рівня зйомки, і це ще не межа.

Більшість користувачі інстаграм користуються тільки смартфоном, щоб робити фотографії. Відповідно, виникає логічне запитання - як виділитися з натовпу? Як робити фотографії краще, ніж інші? Або ж, як зробити просто гарні знімки, щоб потім, наприклад, створити інстабук або просто надрукувати магніт з інстаграму.

У мережі можна знайти тонни статей, постів та інших записів про те, як поліпшити якість зйомки на телефон. Найчастіше там просто товчуть воду в ступі, а конкретних практичних порад дають дуже мало.

Ми спробували скласти список простих, але корисних порад, які вдосконалять вашу техніку фотозйомки на телефон. Деякі поради здадуться наївними і смішними. Однак, задумалися б ви про них, якби не ця стаття? Поїхали!

Протріть лінзу камери. Навіть якщо ви недавно це робили, зайвий раз не завадить.

Під час зйомки тримайте смартфон двома руками - так набагато стабільніше.

Використовуйте вбудовану сітку фотоапарата (цю опцію можна включити в налаштуваннях апарата). Сітка допоможе вам чіткіше визначати пропорції і не «завалювати горизонт».

Знайдіть хороший ракурс. Навіщо потім намагатися витягнути "ніякий" знімок, якщо можна зробити два кроки і вибрати більш вдале місце для зйомки?

Не використовуйте збільшення (зум), краще підійдіть ближче.

Спробуйте виставити в настройках максимальну якість фото. Так, важити такі фотографії будуть трохи більше, але зате і якість буде вищою.

Намагайтеся не морочитися з композицією. Найпростіші знімки в результаті виходять найкращими.

Вчіться знімати панорамне фото. Це красиво.

Вибирайте правильний кут, а не фотографуйте на вазі, від грудей.

Використовуйте сонце як перевагу. Намагайтеся, щоб воно було за вами, тоді не доведеться гратися з настройками тіней

Зберігайте симетрію

Освітлення - "наше все"; світанки і заходи завжди в фаворі.

Розумійте технічні можливості свого гаджета. На "тапок" фото преміум-якості не вийдуть. З цим доведеться змиритися.

Фотографуючи рухомі об'єкти, робіть кілька знімків підряд. Набагато простіше вибрати кращий з багатьох, ніж сумувати над єдиним, але невдалим

Дихайте рівно, щоб уникнути трясіння в процесі.

Рефлекси НЕ приборкати. Слідкуйте, щоб вам нічого не заважало, поки будете фотографувати (літаючі комахи, собаки і т.д.)

Використовуйте автоекспозицію і автофокус. "Тапніть" пальцем на екрані на місце, яке буде центром автофокусу.

Намагайтеся передати масштаб об'єктів (наприклад, людина на тлі гори для порівняння розмірів).

Користуйтеся апаратними кнопками на смартфоні (жорсткими), а не цифровими (на екрані). Так набагато зручніше і руки менше трясуться.

Чорно-білий режим витягне часом навіть самий безнадійний кадр.

Як бачите, всі ці поради легко здійсненні. Більш того, багато хто з них ви навіть знаєте. Але ми, все ж, сподіваємося, що ви почерпнули щось нове для себе. Якщо у вас є свої маленькі хитрощі, ми завжди із задоволенням їх вислухаємо! Пишіть!