Мова
Мова
Язык
English
cartuser
26 Грудня 2022

Як зберігати фотокниги?

@gramofon.ua

Ми створюємо фотокниги з турботою про вас та ваші цінні спогади. Тому бажаємо, щоб ваші альбоми зберігались так довго, щоб і ваші внуки змогли їх погортати як нові.


Як же правильно зберігати фотокниги?

Хоча наші фотокниги виглядають як книги, та все ж вони виготовляються за технологією фотодруку. Тому їх зберігання відрізняється від звичайних книг з книжкового магазину. Є декілька факторів на які варто звернути увагу.


Сонячне світло

Уникайте попадання прямого сонячного світла. Фотокниги вицвітають (втрачають свій колір) та висихають і можуть деформуватись. Краще зберігати їх в подарунковому боксі з дерева чи картону. Вони створені саме для оптимального захисту від світла, пилу та факторів навколишнього середовища. А якщо такого немає - то краще обрати темну поличку та торбинку для зберігання фотокниги.


Температура

Не варто тримати альбоми там, де вони можуть нагріватись. Прямо скажемо: варіант з підвіконням - погана ідея. Найкраще місце, де температура 18°C +/- 2°C, тобто кімнатна температура буде найкраща для них. Не зберігайте книги у контейнері або в поліетиленовій упаковці, краще помістіть їх у місце, де повітря може вільно циркулювати.


Вологість

Фотокниги не люблять перепадів вологості і температури: книги прекрасно лежать влітку, але при запуску системи опалення зменшується вологість і повітря стає сухе. Найкраще, коли вологість в приміщенні 50% +/- 10%. А якщо Ви не маєте гігрометра, то підтримуйте комфортну вологість для вашого носу, щоб слизова не пересихала. Ваш ніс - це також гарний показник.

Протилежний варіант виникає, якщо Ви приносите свіженьку книгу з холодної вулиці (книга на вулиці з повітря набирає вологість) - не спішіть її відкривати вдома, у теплі. Краще покладіть її закритою у прохолодному приміщенні на 4-5 годин, щоб вона адаптувалась.

За таких обставин палітурка вигинається, або сорінки можуть стати хвилясті. А якщо фотокнигу вже спіткала така доля - це не критично. Просто покладіть її під домашній саморобний "прес" - кілька важких книжок.


Розміщення

Зберігайте фотокниги горизонтально (одна на одну) на поличці або в шафі. Через вагу товстих сторінок при неправильному зберіганні, книга буде навантажувати палітурку і деформуватися.


Розкриття

Під час перегляду завжди підтримуйте обкладинку, поклавши задню частину фотокниги на чисту поверхню. Ніколи не тримайте фотокнигу лише за одну половинку обкладинки, оскільки під вагою альбому, палітурка може не витримати і розірватися.


Догляд

Найкращі в догляді фотокниги з ламінованими сторінками, адже вони захищені тонкою плівкою, і бруд можна легко стерти вологою серветкою. З паперів це: журнальна палітурка - Глянцевий папір; Lay Flat палітурка - Сатинований та Глянцевий папір. Обкладинки ж у нас всі ламіновані - і матові, і глянцеві. Тільки матові чутливі до жирних плям, тому з ними будьте обережніше.


Замовити фотокнигу

Для замовлення оберіть шаблон, який вам сподобається. Далі перейдіть до вибору параметрів та оберіть бажаний розмір, тип палітурки, папір, оції обкладинки. Одразу побачите актуальну вартість за базові 24 сторінки. Потім перейдіть в редактор та додайте свої фото в комірки, чи розмістіть їх так, як підказує ваше серце. Все, лишилось лише оформити доставку.

І нехай фотокниги від Gramofon.ua дарують вам радість не одне десятиліття❤️