Мова
Мова
Язык
English
cartuser
03 Травня 2018

Як зробити селфі правильно

@gramofonua

Шкідливі і корисні поради

Селфі давно стали невід'ємною частиною нашого життя і вже сформувався неписаний селфі-етикет і селфі-тренди селфі-моди. Як зробити селфі і не стати посміховиськом, а навпаки, стати зіркою соцмереж? І щоб потім можна було роздрукувати фото і повісити на стіну в рамочці. Спробуємо у всьому цьому розібратися.

Шкідливі поради

В інтернеті багато статей на тему селфі і практично в кожній з цих статей тобі радять знайти свою "робочу" сторону і селфитися тільки з цього боку. Це погана порада! Як би не була твоя "робоча" сторона краще "неробочої" вона швидко всім набридне, якщо не перемішувати фотографії однієї і тієї ж сторони з іншими ракурсами і позами.

Ще радять робити селфі частіше. Ця порада нам теж здається сумнівною. Дійсно є художники, які знімають себе кожен день, в одній і тій же позі, на одному і тому ж фоні, але це швидко набридне і тобі, і підписника. Можна вдруге написати «Чорний квадрат», але чи вийде вдруге продати його за купу грошей?

Досить часто радять робити селфі в екстремальних ситуаціях або місцях. Подумай добре, чи варті лайки того, щоб ризикувати життям і здоров'ям?

Корисні поради

Вибір локації має значення. Так, тобі комфортніше і зручніше вдома, у ванній, перед улюбленим і звичним дзеркалом, але селфі на тлі душової шторки не зберуть тисячі лайків і їх не надрукуєш в інстабук. Якщо вдалий макіяж і гарний настрій застали тебе вдома, то підійди краще до вікна. Там і світло краще, і фон жвавіший. Але придивися, якщо фон дуже живий, то може варто трохи прибратися, або доведеться потім розмити фільтром задник.

До речі про світло. Вдале, правильне світло здатний перетворити просте селфі на високохудожній портрет. Спробуй стати обличчям до сонця і трохи підніми камеру, щоб очі вийшли великими і відкритими. Колір очей на такому фото вийде дуже насиченим і яскравим. Якщо встати боком до світла, то портрет вийде об'ємним і глибоким. Якщо ж ти селфишся в сутінках, в тіні, в приміщенні, то використовуй ліхтарик або спалах. Але пам'ятай, спалах краде об'єм і робить тебе світліше, що теж можна цікаво обіграти. Але краще все ж уникати спалаху.

Обличчя - твій інструмент. Так, твоє обличчя - це інструмент передачі важливої ​​інформації іншим людям. Люди - істоти емпатичні. Дзеркальний рефлекс, це коли ти дивишся на посмішку і посміхаєшся у відповідь. Тепер давай спробуємо використати цю інформацію на практиці. Коли ти посміхаєшся в камеру, напружено думаючи про те, як "перемогти" свою закляту подругу кількістю лайків, то ті, хто буде дивитися на це фото, відчують твою напругу. Посмішка вийде не теплою, м'яко кажучи. Щоб сяяти на селфі, потрібно в момент фотографування думати про те, що любиш. Дивись так, ніби дивишся на наймилішого котика в світі або на найсмачнішу в світі котлетку!

Потренуйся з різними емоціями. Сердите селфі або сонне селфі, або селфі, на якому ти кричиш від захвату! Нехай твої акторські здібності розкриються на повну - так, щоб захотілося відправити до друку фото з соцмереж і прикрасити ними стіни будинку. ;)

Всьому своя поза! У інстаграмі і інших соцмережах регулярно запускають флешмоби з позування певним чином. Те планкінг, то оулінг, то фламінгінг. Тримай руку на пульсі цих трендів. Це дуже весело і завжди можна зібрати багато лайків, а ще можна затіяти друк з Інстаграм тематичних фотоальбомів.

Для більш серйозних селфі в повний зріст ми тобі радимо тримати спину рівно. Схрещені ноги або по стійці смирно, на носочках або по дитячому косолаплячи - мода змінюється. Але хороша постава завжди тобі до лиця! Гарна постава, це коли ти як би тягнешся вгору, а лопатки притискаєш до спини, а не один до одного. Подивися, як це роблять гімнастки або балерини. Тобі ця навичка стане в нагоді не тільки для селфі .;)